I roditelji se pitaju

Održana panel diskusija u UžicuU utorak, 01. novembra 2016. godine u Užicu održana je druga od pet panel diskusija u okviru projekta "Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije". Panel diskusija je održana u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Užicu u periodu od 12 do 14 časova, a na panelu su učestvovali član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, predstavnici opštinske i republičke prosvetne inspekcije, Školske uprave Užice, direktori, stručni saradnici i pravnici vrtića, osnovnih i srednjih škola, kao i drugi zaposleni u obrazovanju, predstavnici Interresorne komisije Grada Užica, Centra za socijalni rad Užice, udruženja, članovi Saveta roditelja škola i vrtića i mediji.

Na panelu je, nakon predstavljanja rada Koalicije, ciljeva projekta, realizovanih aktivnosti i dosadašnjih rezultata, pravnik YUCOM-a prisutnima predstavio Pravilnik o bližim kriterijumima za prepoznavanje oblika diskriminacije od strane zaposlenog, deteta, učenika ili trećeg lica u ustanovi obrazovanja i vaspitanja, kao i druge pravne aspekte u vezi sa sprovođenjem Pravilnika u praksi, nakon čega je prikazan animirani film "Diskriminacija - Ninina priča" i usledila aktivna diskusija.

Panel diskusija je organizovna u okviru projekta ''Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije" koji realizuje Društvo za razvoj dece i mladih - Otvoreni klub iz Niša u saradnji sa partnerskim organizacijama, članicama Koalicije za monitoring inkluzivnog obrazovanja, UG "Roditelj" iz Beograda, Užičkim centrom za prava deteta iz Užica, UG "KOKORO-Bor" iz Bora i UG "Dečja radost" iz Zaječara. Podršku Koaliciji i roditeljima tokom trajanja projekta pruža i Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM iz Beograda. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za otvoreno društvo, Srbija.

 

Sva prava zadrzava Otvoreni klub