I roditelji se pitaju

Održana panel diskusija u NišuU sredu, 16. novembra 2016. godine u Nišu održana je treća od pet panel diskusija u okviru projekta "Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije". Panel je održan u prostorijama Medija centra u Nišu u periodu od 13 do 15 časova, a učestvovali su republički prosvetni inspektor, predstavnici Školske uprave Niš, direktori niških osnovnih i srednjih škola, roditelji, predstavnici nadležnih gradskih uprava, relevantnih institucija i ustanova, udruženja i medija.

Na samom početku prikazan je kratki animirani film "Diskriminacija - Ninina priča", nakon čega je usledilo predstavljanje programa, projekta "Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije", realizovanih aktivnosti iz prethodnih ciklusa, kao i Vodič za roditelje - prepoznavanje i procesuiranje diskriminacije. Zatim je usledilo predstavljanje "Pravilnika o bližim kriterijumima za prepoznavanje oblika diskriminacije od strane zaposlenog, deteta, učenika ili trećeg lica u ustanovi obrazovanja i vaspitanja" koji je prisutnima prezentovao pravnik YUCOM-a, Milan Filipović. Nakon obraćanja panelista, usledila je aktivna diskusija, uz pitanja učesnika, izvođenje zaključaka i zatvaranje panela.

Panel diskusija je organizovna u okviru projekta ''Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije" koji realizuje Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja koju predvodi Društvo za razvoj dece i mladih - Otvoreni klub iz Niša, u saradnji sa partnerskim organizacijama, članicama Koalicije, Udruđenjem "Roditelj" iz Beograda, Užičkim centrom za prava deteta iz Užica, Udruženjem "KOKORO-Bor" iz Bora i Udruženjem "Dečja radost" iz Zaječara. Podršku Koaliciji i roditeljima tokom trajanja projekta pruža i Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM iz Beograda. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za otvoreno društvo, Srbija.

 

Sva prava zadrzava Otvoreni klub