I roditelji se pitaju

Održana panel diskusija u BoruU utorak, 11. oktobra 2016. godine u Boru održana je prva od pet panel diskusija u okviru projekta "Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije". Panel je održan u velikoj sali Opštine Bor u periodu od 11 do 14 časova, a na panelu su učestvovali članica opštinskog veća zadužena za pitanja obrazovanja, predstavnik Opštine Bor iz sektora obrazovanja, predstavnica prosvetne inspekcije u Boru, direktori i stručni saradnici osnovnih i srednjih škola iz Bora, predstavnici Interresorne komisije Bor, Centra za socijalni rad Bor, predstavnici lokalnih organizacija civilnog društva kao i lokalni i regionalni mediji.

Na panelu je, nakon predstavljanja rada Koalicije, ciljeva projekta, realizovanih aktivnosti i dosadašnjih rezultata, pravnik YUCOM-a prisutnima predstavio Pravilnik o bližim kriterijumima za prepoznavanje oblika diskriminacije od strane zaposlenog, deteta, učenika ili trećeg lica u ustanovi obrazovanja i vaspitanja, kao i druge pravne aspekte u vezi sa sprovođenjem Pravilnika u praksi, nakon čega je usledila diskusija.

Panel je organizovan u okviru projekta ''Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije" koji realizuje Društvo za razvoj dece i mladih - Otvoreni klub iz Niša u saradnji sa partnerskim organizacijama, članicama Koalicije za monitoring inkluzivnog obrazovanja, UG "Roditelj" iz Beograda, Užičkim centrom za prava deteta iz Užica, UG "KOKORO-Bor" iz Bora i UG "Dečja radost" iz Zaječara. Podršku Koaliciji i roditeljima tokom trajanja projekta pruža i Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM iz Beograda. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za otvoreno društvo, Srbija.

 

Sva prava zadrzava Otvoreni klub